HOŞGELDİNİZ :)

Kuru Şampuan Nedir? Nasıl Kullanılır? Zararları Nelerdir?


KURU ŞAMPUAN NEDİR?
   
      Kuru şampuan, son zamanlarda çok fazla  popüler olan ve herkesin merakla alıp denediği bazılarının hiç memnun kalmadığı bazılarının ise severek kullandığı hacimli saçların ve yağlanmayan saç derisinin formülü haline geldi.Çabuk yağlanan saçlarla onları yıpratmadan mücadele etmenin en kolay yoludur kuru şampuan.
Kuru şampuanların pudralı bir yapısı vardır bu yüzden de saç derirsinin ürettiği yağı kolayca emer.Özellikle kadınların vazgeçilmezi olan bu kuru şampuanlar saça temiz bir görünüm kazandırmanın yanında saça hacimde kazandırmaktadır.Şunu da söylemeden geçmiyim ıslak saça değil kuru saça uygulanmaktadır.


KURU ŞAMPUAN NASIL KULLANILIR?
   
   ● İlk olarak saçlarımızı güzelce taramalıyız ki saçımızda karışıklık olmasın kuru sampuan saçımızın  her tarafına dağılsın.
  ●Saçlarımızı tutam turam ayırıyoruz ve (dikkat edin bu önemli  bir nokta) 15cm uzaklıktan şampuanı sıkıyoruz  genellikle kuru şampuanlar sprey formda olmaktadırlar.
●4-5 dakika bekliyoruz
● Saçlarımızın üzerinde beyaz beyaz toz gibi bir görüntü oluşacaktır bunu gidermenin yolu saçlarımızı önümüze eğiyoruz ve ellerimizle dipleri bir güzel karıştırıyoruz.
●Son olarak saçlarımızı tarıyoruz ve istediğimiz gibi şekillendiriyoruz.Artık yapdan arınmış ve mis gibi kokan üstelik hacimli saçlarımız güne hazır!

KURU ŞAMPUANIN ZARARLARI
 
      Artık bilinçli bir toplum olarak biliyoruz ki abartılı hijyen,cildin ve saçların doğal koruyuculuğuna zarar vermekte ve çok fazla kurumalara yol açmaktadır.Ama saçlarım çok çabuk yağlanıyor hergün duş almam gerekiyor napıcam ben diye sitemkerinizi duyar gibiyim:)Burda da devreye kuru şampuanlar giriyor.Aman dikkat diyorum!Çoğu zarar arkadaşlar!Çok fazla kullanılması halinde kepeğe ve saç derisinde oluşan sivilcelere rastlamanız mümkünleşiyor.Haftada 2kez kullansanız 2 kere de banyo yapsanız sizi mis gibi saçlara kavuşturacaktır.Her şeyde olduğu gibi kuru şampuanımızı da yerinde kullanmanız önemli rica olunur.Benden bugünlük bu kadar.Öpüldünüz 😊





0 yorum:

Yorum Gönder